NIN - građ. zemljište u centru Nina

Osnovni podaci

Grad:Nin

Šira lokacija:Nin

Cijena/m²:120,00 €

Površina:594,00 m²

Udaljenost do mora:200 m

Opis

NIN - građevinsko zemljište u centru Nina. Zemljište je širine cca 17 m i dužine 37 m.

Za navedeno zemljište postoji odobrenje od strane konzervatora za gradnju.

Cijena: 120 €/m2

Ostali podaci

Ostali podaci

  • Udaljenost od centra: 50 m
  • Udaljenost do mora: 200 m

Opis nekretnine

  • Blizina dućana
  • Blizina plaže
  • Centar
  • Miran predio

Dozvole

  • Vlasnički list
Nin

Nin

Kontinuirani život u Ninu traje preko 3000 godina. Utemeljili su ga ilirski Liburni u 9.st.pr.Kr. kada nosi naziv Aenona. Na ruševinama naselja početkom 7. st. Hrvati osnivaju grad Nin, prvo političko, vjersko i kulturno središte srednjovjekovne države. Stoga Nin danas nosi titulu najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada, čija je starogradska jezgra smještena na malom otočiću okružena dugim pješčanim plažama.

U sastav grada Nina ulazi 6 naselja, to su: Nin, Zaton, Grbe, Ninski Stanovi, Poljica-Brig i Žerava. Od Zadra, Nin je udaljen 15 km. Priroda i čovjek učinili su ga gradićem ugodnim za odmor i život, te zanimljivim zbog bogate kulturne i prirodne baštine. U njemu je najmanja katedrala na svijetu i krunidbena crkva sv. Nikole te jedna od najljepših svjetskih plaža.

Pješčane plaže Nina jedan su od njegovih zaštitnih znakova te se ubrajaju među najljepše u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Ninske plaže, zbog plitkog i toplog mora, posebno privlače obitelji s djecom. A vjetrovi u Ninskoj laguni čine ovaj akvatorij idealnim za surfanje i zmajarenje. Ukupna je dužina ninskih plaža čak 8000 metara. Nin ima očuvanu prirodu te izvanredno lijep okoliš. Ima ljekovito blato koje pouzdano liječi mnoge bolesti i solanu u kojoj se proizvodnja temelji na tisućljetnoj tradiciji. Od 2010. Nin je europsko odredište izvrsnosti.

Broj pregledavanja: 629

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna