NIN - poljoprivredno zemljište

Osnovni podaci

Grad:Nin

Šira lokacija:Nin

Cijena/m²:7,00 €

Površina:9.239,00 m²

Udaljenost do mora:1500 m

Opis

Prodaje se poljoprivredno zemljište s prekrasnim pogledom na Nin, more i Velebit. Na zemljištu se nalaze dvije bušotine vode, vinograd i masline. 

Ostali podaci

Ostali podaci

  • Udaljenost do mora: 1500 m

Opis nekretnine

  • Miran predio
  • Pogled na more
  • Pogled na planine
  • Pristup nekretnini: Auto, Kamion, Kombi

Dozvole

  • Vlasnički list
Nin

Nin

Kontinuirani život u Ninu traje preko 3000 godina. Utemeljili su ga ilirski Liburni u 9.st.pr.Kr. kada nosi naziv Aenona. Na ruševinama naselja početkom 7. st. Hrvati osnivaju grad Nin, prvo političko, vjersko i kulturno središte srednjovjekovne države. Stoga Nin danas nosi titulu najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada, čija je starogradska jezgra smještena na malom otočiću okružena dugim pješčanim plažama.

U sastav grada Nina ulazi 6 naselja, to su: Nin, Zaton, Grbe, Ninski Stanovi, Poljica-Brig i Žerava. Od Zadra, Nin je udaljen 15 km. Priroda i čovjek učinili su ga gradićem ugodnim za odmor i život, te zanimljivim zbog bogate kulturne i prirodne baštine. U njemu je najmanja katedrala na svijetu i krunidbena crkva sv. Nikole te jedna od najljepših svjetskih plaža.

Pješčane plaže Nina jedan su od njegovih zaštitnih znakova te se ubrajaju među najljepše u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Ninske plaže, zbog plitkog i toplog mora, posebno privlače obitelji s djecom. A vjetrovi u Ninskoj laguni čine ovaj akvatorij idealnim za surfanje i zmajarenje. Ukupna je dužina ninskih plaža čak 8000 metara. Nin ima očuvanu prirodu te izvanredno lijep okoliš. Ima ljekovito blato koje pouzdano liječi mnoge bolesti i solanu u kojoj se proizvodnja temelji na tisućljetnoj tradiciji. Od 2010. Nin je europsko odredište izvrsnosti.

Broj pregledavanja: 242

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna